Jediné svého druhu, naprosto unikátní organické tygří pralinky z prémiové švýcarské čokolády, koření a plodů jako bobuloviny, káva a piemontské lískové oříšky (dle variant).
V tomto mixu jsou spojeny tři druhy čokoládových pralinek z tygřích ořechů: Základní náplň všech tří druhů tvoří právě tygří hlíza. "Berry" je doplněn o lesní divoké borůvky a na slunci vyzrálé maliny, "Coffee" s organickou divokou kávou z Etiopie a "Lískový ořech" se smetanou z pravých piemontských lískových ořechů. Kostky jsou obaleny v domácí bean-to-bar čokoládě Naturkostbar z prémiových kakaových bobů. Obsahuje 6 balení od každé varanty, celkem 18 balení, vžd po 2 pralinkách = 36 luxusních pralinek ze švýcarské řemeslné manufaktury Naturkostbar.
Tygří ořechy získáváme od 300 farmářských rodin v sedmi vesnicích v západní Burkině Faso. Můžeme vysledovat každou jednotlivou šarži zpět k farmářské rodině původu. Tigernuts jsou považovány za udržitelný zemědělský produkt zdravé výživy, protože rostou rychle a potřebují pouze dešťovou vodu a mají unikátní složení. Stručně řečeno: zaslouží si více pozornosti v každém ohledu. Tvrdé kuličky přeměňujeme v úžasně krémovou náplň pro tyto naše lahodné pralinky.
S přísadami z certifikovaného ekologického zemědělství, bez umělých aromat a konzervačních látek, bez lepku, vegan, bez palmového oleje a laktózy, bez rafinovaného cukru, bez GMO a eticky obchodováno.
Tajemství tygřích ořechů: Proč dělají naše pralinky sladké a Vám dělají den
Naše čokoládové kostky obsahují až 34%! tygřích ořechů. Jelikož jsou tyto kuličky nejen bohaté na živiny a vlákninu, ale také přirozeně sladké, obsahují kostky oproti jiným pralinkám daleko méně cukru a naopak daleko více vlákniny, na kterou je tygří hlíza velmi bohatá. Jsou tedy sladkým posilovačem vitality i energie, který si můžete vychutnat s klidným svědomím.
Kávová magie, síla bobulí a požitek z ořechů
Oslavte speciální příležitosti s čokoládovými pralinkami z divoké kávy, divokých bobulí a prémiových italských lískových oříšků. Podělte se o ně se svými blízkými nebo si dopřejte sladkou chvilku sami pro sebe.
***
Chufa - španělský název vám možná nic neřekne, český ale ano. Jde o šáchor jedlý neboli zemní mandli - nejde však vlastně o ořech ale o prebiotickou hlízu, která roste pod zemí! Byla nalezena již v hrobkách egyptských faraonů.
Prebiotický efekt tygří hlízy a potažmo její podpora hubnutí je daná obsahem rezistentního škrobu
I ve světě Paleo je tato hlíza nejslavnější jako zdroj rezistentního škrobu. Tento škrob je prebiotická vláknina: živí přátelské bakterie ve střevě. Rezistentní škrob si v poslední době získal velkou pozornost díky své schopnosti specificky krmit druhy bakterií, které by mohly chránit před různými stavy.
Tygří hlíza byla známa již před více 4 tisíci léty v Egyptě. Je mj. zdrojem fosforu, vápníku, železa, hořčíku, draslíku. Tygří "ořechy" v kostce:
zdroj proteinů, vlákniny a přírodního cukru
obsahuje 30 procent tuků, zejména kyselinu olejovou
zpomalují stárnutí buněk
mají nízký obsah kalorií
působí jako prevence proti infarktu a trombóze
podporují krevní oběh
podporují hubnutí, snižují chuť k jídlu
působí jako prevence proti rakovině
prevence zácpy
působí proti stresu
podporuje růst svalů a kostí (obsahu vápníku, hořčíku a železa)
srdeční stimulant
přírodní afrodisiakum
neobsahuje lepek
antioxidant
snižuje škodlivé účinky LDL cholesterolu
regenerativní účinek
prebiotikum - stimulují růst užitečných bakterií v trávicím traktu
Kontraindikace: lidé se zažívacími problémi (citlivost na potraviny s vysokým obsahem vlákniny), větší množství tygří hlízy jim může způsobovat nadýmání, křeče, průjem
Chuť: jsou o něco sladší než mandle, připomínají chutí kokos a mandle
Kakao z bolivijské džungle...
Kakao pro naše čokolády Naturkostbar roste divoce ve staletém stromovém porostu v rámci projektu ochrany v bolivijské džungli. V sociálním projektu ochrany přírody Marcely a Davida obyvatelé sklízejí a fermentují kakaové boby v souladu s přírodou. Oblast, kde kakao roste, je sdílená, chráněná půda místních obyvatel a od roku 2006 je certifikována jako bio. Domorodému obyvatelstvu zajišťuje finanční nezávislost – 80 % příjmů generuje prodejem divoce rostoucích kakaových bobů.
... a divoká káva z posledních chráněných horských deštných pralesů v Etiopii
Divoká káva roste dodnes v původním domově kávy Arabica, v etiopské provincii Kaffa. Oblasti hrozí odlesňování. Projekt organicky certifikované divoké kávy tomu vědomě brání. Sběrem a prodejem kávových zrn zajišťuje více než 6 000 farmářů bezpečný příjem a udržitelné živobytí pro své rodiny. Po sklizni přirozeně suší tzv. divoké kávové třešně na slunci. Výsledkem tohoto přirozeného procesu sušení je skutečný chuťový zážitek.
Koupí těchto pralinek přispíváte k zachování těchto pralesů a k ekonomice v rovnováze s přírodou.
NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE
Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.
Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.
Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.
Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.
Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.
Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.
Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Severní provincie Beni leží částečně v Amazonii. Beni se dělí na osm krajů (Mamoré, Vaca Diaz, Itenez, Moxos, Maruam, Yacuma, Ballivian a Cercado) a obsahuje hlavní město Trinidad. Kakaovníky rostou divoce v Itenez. Itenez je rozdělen do tří obcí: Baures, Huacaraje a Magdalena. Baures je největší a v období sucha obsahuje 67 ostrůvků, které se v období dešťů stávají malými ostrůvky. To je místo, kde kakaové stromy rostou divoce. Zatím jsme navštívili šest ostrovů – San Carlos, San Pedrito, Santa Maria, San Lucius, Veremos a Caricuara. V současné době probíhá sklizeň přibližně deseti ostrůvků. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, kde rostou divoké kakaové stromy. Chcete-li cestovat do Beni ze Skandinávie, musíte absolvovat pět letů, strávit jeden den kanoistikou po krásné temné řece se skákajícími růžovými delfíny, vyjícími opicemi a sytě zbarvenými papoušky, pak pěšky patnáct kilometrů bahnem, abyste se dostali ke stromům, které rostou na ostrůvcích v mangrovových bažinách..
Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě.
HMOTNOST: 30g (2ks pralinek)
ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar AG, CH-3661 Uetendorf)
SLOŽENÍ (dle varianty):
BERRY (s divokými bobulovinami): tygří ořechy 30%*, cukr z kokosových květů*, mleté kakaové boby*, kakaové máslo*, tygří ořechový olej*, maliny 4,5%*, borůvky 2,9%*, bourbonská vanilka* *vše z ekologického zemědělství CH-BIO-086
z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)
KÁVA: tygří ořechy 34%*, mleté kakaové boby*, cukr z kokosových květů*, kakaové máslo*, olej z tygřích ořechů*, kávový prášek 1,2%*, bourbonská vanilka* *vše z ekologického zemědělství CH-BIO-086
z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)
Lískové ořechy: tygří ořechy 31%*, cukr z kokosových květů*, mleté kakaové boby*, kakaové máslo*, lískové ořechy 14,4%*, tygří ořech*, bourbonská vanilka* *vše z ekologického zemědělství CH-BIO-086
z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: (dle variant)
BERRY:
Nutriční hodnoty Ø | na 100 g/100 ml | % 1 |
---|---|---|
Energie: | 2410 kJ/577 kcal | 28,85 % |
Tuky:
|
43,00 g | 61,43 % |
z toho: nasycené mastné kyseliny:
|
18,18 g | 90,90 % |
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
|
13,80 g | 92,00 % |
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
|
2,20 g | 14,67 % |
Sacharidy: | 34,60 g | 13,31 % |
z toho cukry:
|
23,00 g | 25,56 % |
Vláknina:
|
9,60 g | 19,20 % |
Bílkoviny:
|
6,00 g | 12,00 % |
Sůl:
|
0,13 g | 2,17 % |
Vitamín A:
|
0,70 ug | 0,09 % |
Vitamín D:
|
0,40 ug | 8,00 % |
Vitamín E:
|
5,50 mg | 45,83 % |
Vitamín C:
|
4,60 mg | 5,75 % |
Vitamín B1 (thiamin):
|
0,12 mg | 10,91 % |
Vitamín B2 (riboflavin):
|
0,00 mg | 0,00 % |
Vitamín B3 (niacin):
|
0,20 mg | 1,25 % |
Vitamín B6:
|
0,10 mg | 7,14 % |
Kyselina listová/folacin:
|
5,90 ug | 2,95 % |
Vitamín B12:
|
0,00 ug | 0,00 % |
Kyselina pantothenová:
|
0,20 mg | 3,33 % |
Vápník:
|
43,70 mg | 5,46 % |
Fosfor:
|
228,60 mg | 32,66 % |
Železo:
|
3,20 mg | 22,86 % |
Hořčík:
|
96,50 mg | 25,73 % |
Zinek:
|
1,40 mg | 14,00 % |
Jód:
|
0,90 ug | 0,60 % |
Měď:
|
0,40 mg | 40,00 % |
Mangan:
|
0,40 mg | 20,00 % |
Draslík:
|
679,70 mg | 33,99 % |
Chlorid:
|
93,70 mg | 11,71 % |
KÁVA:
Energie: | 2391 kJ/572 kcal | 28,60 % |
Tuky:
|
42,00 g | 60,00 % |
z toho: nasycené mastné kyseliny:
|
20,13 g | 100,65 % |
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
|
10,50 g | 70,00 % |
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
|
1,90 g | 12,67 % |
Sacharidy: | 35,90 g | 13,81 % |
z toho cukry:
|
23,50 g | 26,11 % |
Vláknina:
|
10,30 g | 20,60 % |
Bílkoviny:
|
4,70 g | 9,40 % |
Sůl:
|
0,14 g | 2,33 % |
Vitamín A:
|
0,80 ug | 0,10 % |
Vitamín D:
|
0,40 ug | 8,00 % |
Vitamín E:
|
1,80 mg | 15,00 % |
Vitamín C:
|
4,80 mg | 6,00 % |
Vitamín B1 (thiamin):
|
0,08 mg | 7,27 % |
Vitamín B6:
|
0,00 mg | 0,00 % |
Vitamín B12:
|
0,00 ug | 0,00 % |
Vápník:
|
25,20 mg | 3,15 % |
Fosfor:
|
219,10 mg | 31,30 % |
Železo:
|
3,30 mg | 23,57 % |
Hořčík:
|
90,20 mg | 24,05 % |
Zinek:
|
1,10 mg | 11,00 % |
Měď:
|
0,50 mg | 50,00 % |
Mangan:
|
0,60 mg | 30,00 % |
Fluorid:
|
0,00 mg | 0,00 % |
Draslík:
|
645,30 mg | 32,27 % |
Chlorid:
|
95,40 mg | 11,93 % |
LÍSKOVÉ OŘÍŠKY:
Nutriční hodnoty Ø | pro 100g/100ml | % 1 |
---|---|---|
Energie: | 2356 kJ/565 kcal | 28,25 % |
Tuky:
|
40,60 g | 58,00 % |
z toho: nasycené mastné kyseliny:
|
17,47 g | 87,35 % |
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
|
13,10 g | 87,33 % |
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
|
2,40 g | 16,00 % |
Sacharidy: | 37,60 g | 14,46 % |
z toho cukry:
|
25,70 g | 28,56 % |
Vláknina:
|
10,20 g | 20,40 % |
Bílkoviny:
|
4,30 g | 8,60 % |
Sůl:
|
0,13 g | 2,17 % |
Vitamín A:
|
1,60 ug | 0,20 % |
Vitamín D:
|
0,30 ug | 6,00 % |
Vitamín E:
|
1,70 mg | 14,17 % |
Vitamín C:
|
10,70 mg | 13,38 % |
Vitamín B1 (thiamin):
|
0,08 mg | 7,27 % |
Vitamín B6:
|
0,00 mg | 0,00 % |
Kyselina listová/folacin:
|
1,50 ug | 0,75 % |
Vitamín B12:
|
0,00 ug | 0,00 % |
Vápník:
|
34,50 mg | 4,31 % |
fosfor:
|
194,50 mg | 27,79 % |
Vyžádat si:
|
3,00 mg | 21,43 % |
Hořčík:
|
82,40 mg | 21,97 % |
Zink:
|
1,00 mg | 10,00 % |
Jód:
|
0,80 ug | 0,53 % |
Měď:
|
0,40 mg | 40,00 % |
Mangan:
|
0,40 mg | 20,00 % |
Draslík:
|
598,30 mg | 29,92 % |
Chlorid:
|
142,30 mg | 17,79 % |
Odrůda kakaa: divoké beniano
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO 51% BOLIVIA WILD COFFEE Naturkostbar 50g (CZ-BIO-002)
BIO švýcarská prémiová 51% čokoláda s divokou kávou z Etiopie a z divoce rostoucích kakaovníků beniano z pralesa Bolívie.
skladem
289 Kč
70% DON PAPA RUM - Auro Saloy 60g
70% tmavá čokoláda Auro s DON PAPA RUMEM! Limitovaná edice na pouze 1000ks!
skladem
219 Kč
BIO 55% Darkmilk s boby a kávou Georgia Ramon 50g (CZ-BIO-002)
55% BIO darkmilk mléčná kávová čokoláda Georgia Ramon s kousky kakaových bobů.
skladem
159 Kč