Jediné svého druhu, naprosto unikátní organické tygří pralinky z prémiové švýcarské čokolády, koření a plodů jako bobuloviny, káva a piemontské lískové oříšky (dle variant). 

V tomto mixu jsou spojeny tři druhy čokoládových pralinek z tygřích ořechů:  Základní náplň všech tří druhů tvoří právě tygří hlíza. "Berry" je doplněn o lesní divoké borůvky a na slunci vyzrálé maliny, "Coffee" s organickou divokou kávou z Etiopie a "Lískový ořech" se smetanou z pravých piemontských lískových ořechů. Kostky jsou obaleny v domácí bean-to-bar čokoládě Naturkostbar z prémiových kakaových bobů. Obsahuje 6 balení od každé varanty, celkem 18 balení, vžd po 2 pralinkách = 36 luxusních pralinek ze švýcarské řemeslné manufaktury Naturkostbar.

Tygří ořechy získáváme od 300 farmářských rodin v sedmi vesnicích v západní Burkině Faso. Můžeme vysledovat každou jednotlivou šarži zpět k farmářské rodině původu. Tigernuts jsou považovány za udržitelný zemědělský produkt zdravé výživy, protože rostou rychle a potřebují pouze dešťovou vodu a mají unikátní složení. Stručně řečeno: zaslouží si více pozornosti v každém ohledu. Tvrdé kuličky přeměňujeme v úžasně krémovou náplň pro tyto naše lahodné pralinky.

S přísadami z certifikovaného ekologického zemědělství, bez umělých aromat a konzervačních látek, bez lepku, vegan, bez palmového oleje a laktózy, bez rafinovaného cukru, bez GMO a eticky obchodováno.

Tajemství tygřích ořechů: Proč dělají naše pralinky sladké a Vám dělají den
Naše čokoládové kostky obsahují až 34%! tygřích ořechů. Jelikož jsou tyto kuličky nejen bohaté na živiny a vlákninu, ale také přirozeně sladké, obsahují kostky oproti jiným pralinkám daleko méně cukru a naopak daleko více vlákniny, na kterou je tygří hlíza velmi bohatá. Jsou tedy sladkým posilovačem vitality i energie, který si můžete vychutnat s klidným svědomím.

Kávová magie, síla bobulí a požitek z ořechů
Oslavte speciální příležitosti s čokoládovými pralinkami z divoké kávy, divokých bobulí a prémiových italských lískových oříšků. Podělte se o ně se svými blízkými nebo si dopřejte sladkou chvilku sami pro sebe.

***

Chufa - španělský název vám možná nic neřekne, český ale ano. Jde o šáchor jedlý neboli zemní mandli - nejde však vlastně o ořech ale o prebiotickou hlízu, která roste pod zemí! Byla nalezena již v hrobkách egyptských faraonů.

Prebiotický efekt tygří hlízy a potažmo její podpora hubnutí je daná obsahem rezistentního škrobu
I ve světě Paleo je tato hlíza nejslavnější jako zdroj rezistentního škrobu. Tento škrob je prebiotická vláknina: živí přátelské bakterie ve střevě. Rezistentní škrob si v poslední době získal velkou pozornost díky své schopnosti specificky krmit druhy bakterií, které by mohly chránit před různými stavy.

Tygří hlíza byla známa již před více 4 tisíci léty v Egyptě. Je mj. zdrojem fosforu, vápníku, železa, hořčíku, draslíku. Tygří "ořechy" v kostce:

zdroj proteinů, vlákniny a přírodního cukru
obsahuje 30 procent tuků, zejména kyselinu olejovou
zpomalují stárnutí buněk
mají nízký obsah kalorií
působí jako prevence proti infarktu a trombóze
podporují krevní oběh
podporují hubnutí, snižují chuť k jídlu
působí jako prevence proti rakovině
prevence zácpy
působí proti stresu
podporuje růst svalů a kostí (obsahu vápníku, hořčíku a železa)
srdeční stimulant
přírodní afrodisiakum
neobsahuje lepek
antioxidant
snižuje škodlivé účinky LDL cholesterolu
regenerativní účinek


prebiotikum - stimulují růst užitečných bakterií v trávicím traktu

Kontraindikace: lidé se zažívacími problémi (citlivost na potraviny s vysokým obsahem vlákniny), větší množství tygří hlízy jim může způsobovat nadýmání, křeče, průjem

Chuť: jsou o něco sladší než mandle, připomínají chutí kokos a mandle

Kakao z bolivijské džungle...
Kakao pro naše čokolády Naturkostbar roste divoce ve staletém stromovém porostu v rámci projektu ochrany v bolivijské džungli. V sociálním projektu ochrany přírody Marcely a Davida obyvatelé sklízejí a fermentují kakaové boby v souladu s přírodou. Oblast, kde kakao roste, je sdílená, chráněná půda místních obyvatel a od roku 2006 je certifikována jako bio. Domorodému obyvatelstvu zajišťuje finanční nezávislost – 80 % příjmů generuje prodejem divoce rostoucích kakaových bobů.

... a divoká káva z posledních chráněných horských deštných pralesů v Etiopii
Divoká káva roste dodnes v původním domově kávy Arabica, v etiopské provincii Kaffa. Oblasti hrozí odlesňování. Projekt organicky certifikované divoké kávy tomu vědomě brání. Sběrem a prodejem kávových zrn zajišťuje více než 6 000 farmářů bezpečný příjem a udržitelné živobytí pro své rodiny. Po sklizni přirozeně suší tzv. divoké kávové třešně na slunci. Výsledkem tohoto přirozeného procesu sušení je skutečný chuťový zážitek.

Koupí těchto pralinek přispíváte k zachování těchto pralesů a k ekonomice v rovnováze s přírodou.

NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE

Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.

Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.

Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.

Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.

Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.

Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.

Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Severní provincie Beni leží částečně v Amazonii. Beni se dělí na osm krajů (Mamoré, Vaca Diaz, Itenez, Moxos, Maruam, Yacuma, Ballivian a Cercado) a obsahuje hlavní město Trinidad. Kakaovníky rostou divoce v Itenez. Itenez je rozdělen do tří obcí: Baures, Huacaraje a Magdalena. Baures je největší a v období sucha obsahuje 67 ostrůvků, které se v období dešťů stávají malými ostrůvky. To je místo, kde kakaové stromy rostou divoce. Zatím jsme navštívili šest ostrovů – San Carlos, San Pedrito, Santa Maria, San Lucius, Veremos a Caricuara. V současné době probíhá sklizeň přibližně deseti ostrůvků. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, kde rostou divoké kakaové stromy. Chcete-li cestovat do Beni ze Skandinávie, musíte absolvovat pět letů, strávit jeden den kanoistikou po krásné temné řece se skákajícími růžovými delfíny, vyjícími opicemi a sytě zbarvenými papoušky, pak pěšky patnáct kilometrů bahnem, abyste se dostali ke stromům, které rostou na ostrůvcích v mangrovových bažinách..

Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě. 

Nesmírný rozdíl mezi divokým kakaovým bobem (malinký vlevo) a běžným kakaovým bobem (velký vpravo). Kromě rozdílu ve velikosti je obrovský rozdíl v podílu kakaového másla, který je u divokých bobů vyšší. Nejdůležitější však je genetika tohoto divokého kakaa z před-kolumbijských dob bez jakékoli kultivace či hybridizace a trvalá absence herbicidů, pesticidů, umělých hnojiv a jiné chemie v divoké džungli, jejíž výsledkem je organická top kvalita s wild harvest certifikací.

HMOTNOST: 540g
ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar AG, CH-3661 Uetendorf)
SLOŽENÍ:

BERRY: tygří ořechy 30%*, cukr z kokosových květů*, mleté ​​kakaové boby*, kakaové máslo*, tygří ořechový olej*, maliny 4,5%*, borůvky 2,9%*, bourbonská vanilka*   *vše z ekologického zemědělství CH-BIO-086

z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)

KÁVA: tygří ořechy 34%*, mleté ​​kakaové boby*, cukr z kokosových květů*, kakaové máslo*, olej z tygřích ořechů*, kávový prášek 1,2%*, bourbonská vanilka*   *vše z ekologického zemědělství CH-BIO-086

z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)

Lískové ořechy: tygří ořechy 31%*, cukr z kokosových květů*, mleté ​​kakaové boby*, kakaové máslo*, lískové ořechy 14,4%*, tygří ořech*, bourbonská vanilka*    *vše z ekologického zemědělství CH-BIO-086

z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: (dle variant)

BERRY:

Nutriční hodnoty Ø na 100 g/100 ml 1
Energie: 2410 kJ/577 kcal 28,85 %
Tuky:
43,00 g 61,43 %
z toho: nasycené mastné kyseliny:
18,18 g 90,90 %
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
13,80 g 92,00 %
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
2,20 g 14,67 %
Sacharidy: 34,60 g 13,31 %
z toho cukry:
23,00 g 25,56 %
Vláknina:
9,60 g 19,20 %
Bílkoviny:
6,00 g 12,00 %
Sůl:
0,13 g 2,17 %
Vitamín A:
0,70 ug 0,09 %
Vitamín D:
0,40 ug 8,00 %
Vitamín E:
5,50 mg 45,83 %
Vitamín C:
4,60 mg 5,75 %
Vitamín B1 (thiamin):
0,12 mg 10,91 %
Vitamín B2 (riboflavin):
0,00 mg 0,00 %
Vitamín B3 (niacin):
0,20 mg 1,25 %
Vitamín B6:
0,10 mg 7,14 %
Kyselina listová/folacin:
5,90 ug 2,95 %
Vitamín B12:
0,00 ug 0,00 %
Kyselina pantothenová:
0,20 mg 3,33 %
Vápník:
43,70 mg 5,46 %
Fosfor:
228,60 mg 32,66 %
Železo:
3,20 mg 22,86 %
Hořčík:
96,50 mg 25,73 %
Zinek:
1,40 mg 14,00 %
Jód:
0,90 ug 0,60 %
Měď:
0,40 mg 40,00 %
Mangan:
0,40 mg 20,00 %
Draslík:
679,70 mg 33,99 %
Chlorid:
93,70 mg 11,71 %

KÁVA:

Energie: 2391 kJ/572 kcal 28,60 %
Tuky:
42,00 g 60,00 %
z toho: nasycené mastné kyseliny:
20,13 g 100,65 %
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
10,50 g 70,00 %
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
1,90 g 12,67 %
Sacharidy: 35,90 g 13,81 %
z toho cukry:
23,50 g 26,11 %
Vláknina:
10,30 g 20,60 %
Bílkoviny:
4,70 g 9,40 %
Sůl:
0,14 g 2,33 %
Vitamín A:
0,80 ug 0,10 %
Vitamín D:
0,40 ug 8,00 %
Vitamín E:
1,80 mg 15,00 %
Vitamín C:
4,80 mg 6,00 %
Vitamín B1 (thiamin):
0,08 mg 7,27 %
Vitamín B6:
0,00 mg 0,00 %
Vitamín B12:
0,00 ug 0,00 %
Vápník:
25,20 mg 3,15 %
Fosfor:
219,10 mg 31,30 %
Železo:
3,30 mg 23,57 %
Hořčík:
90,20 mg 24,05 %
Zinek:
1,10 mg 11,00 %
Měď:
0,50 mg 50,00 %
Mangan:
0,60 mg 30,00 %
Fluorid:
0,00 mg 0,00 %
Draslík:
645,30 mg 32,27 %
Chlorid:
95,40 mg 11,93 %

LÍSKOVÉ OŘÍŠKY:

Nutriční hodnoty Ø pro 100g/100ml 1
Energie: 2356 kJ/565 kcal 28,25 %
Tuky:
40,60 g 58,00 %
z toho: nasycené mastné kyseliny:
17,47 g 87,35 %
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
13,10 g 87,33 %
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
2,40 g 16,00 %
Sacharidy: 37,60 g 14,46 %
z toho cukry:
25,70 g 28,56 %
Vláknina:
10,20 g 20,40 %
Bílkoviny:
4,30 g 8,60 %
Sůl:
0,13 g 2,17 %
Vitamín A:
1,60 ug 0,20 %
Vitamín D:
0,30 ug 6,00 %
Vitamín E:
1,70 mg 14,17 %
Vitamín C:
10,70 mg 13,38 %
Vitamín B1 (thiamin):
0,08 mg 7,27 %
Vitamín B6:
0,00 mg 0,00 %
Kyselina listová/folacin:
1,50 ug 0,75 %
Vitamín B12:
0,00 ug 0,00 %
Vápník:
34,50 mg 4,31 %
fosfor:
194,50 mg 27,79 %
Vyžádat si:
3,00 mg 21,43 %
Hořčík:
82,40 mg 21,97 %
Zink:
1,00 mg 10,00 %
Jód:
0,80 ug 0,53 %
Měď:
0,40 mg 40,00 %
Mangan:
0,40 mg 20,00 %
Draslík:
598,30 mg 29,92 %
Chlorid:
142,30 mg 17,79 %

Odrůda kakaa: divoké beniano

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO švýcarské čokoládové pralinky z tygřích ořechů Naturkostbar (2ks) 30g (CZ-BIO-002)

BIO švýcarské čokoládové pralinky z tygřích ořechů Naturkostbar (2ks) 30g (CZ-BIO-002)

Jediné svého druhu, naprosto unikátní organické tygří pralinky z prémiové švýcarské čokolády, koření a plodů jako divoká káva a bobuloviny či piemontské lískové oříšky (dle variant). 

skladem

99 Kč

BIO švýcarské GIANDUJA pralinky Naturkostbar (6ks) 88g (CZ-BIO-002)

BIO švýcarské GIANDUJA pralinky Naturkostbar (6ks) 88g (CZ-BIO-002)

Čistá a přirozeně sladké bio pralinky, plněné švýcarskou Naturkostbar smetanou z pražených lískových oříšků, slazené pouze cukrem z kokosových květů. Prémiová kvalita.

skladem

439 Kč

BIO švýcarské čokoládové Malinové pralinky Naturkostbar (6ks) 88g (CZ-BIO-002)

BIO švýcarské čokoládové Malinové pralinky Naturkostbar (6ks) 88g (CZ-BIO-002)

Přirozeně sladké a nebeské umělecké dílo z malin a kakaa od Naturkostbar. Prémiová kvalita.

skladem

479 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím