Míšina čokoláda

40% bílá mléčná čokoláda s ceremoniální sortou zeleného čaje Matcha, oslazená třtinovým cukrem v množství 20g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku). 

Do této bílé čokolády Míšina Čokoláda přidala prémiový japonský zelený čaj Matcha. Matcha Kotobuki má velmi jemnou a lehce kořeněnou chuť. Má prémiovou ceremoniální kvalitu a často se používá při čajových obřadech. „Kotobuki“ v japonštině znamená „dlouhověkost“ anebo „šťastný úděl“, což odráží vysokou úctu, kterou tento druh čaje v japonské kultuře má. Ve spojení jemnou bílou čokoládou se vám dostane do ruky delikatesa. Díky jemnosti si ji zamilují i ti, co ani neholdují nápojům se zeleným čajem Matcha. Krásně zelená čokoláda překvapí!

Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. V čokoládách nenajdete žádný odtučněný kakaový prášek, mléčný tuk nebo lecitin, ale pouze nealkalizované výběrové kakaové boby, třtinový cukr a kakaové máslo. V mléčné čokoládě je navíc ještě plnotučné mléko. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´

HMOTNOST: 50 g
SLOŽENÍ: kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr, zelený čaj Matcha 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 40 %. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2579 kJ/623 kcal
Tuky 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 41 g
z toho cukry 40 g
Bílkoviny 7,8 g
Sůl 0,2g

Aromatický profil: matcha kotobuki a bílá čokoláda

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

65% Mléčná bez cukru (darkmilk oh surprise) QANTU 50g

65% Mléčná bez cukru (darkmilk oh surprise) QANTU 50g

65% prémiová mléčná čokoláda bez cukru od Qantu z Kanady.

skladem

299 Kč

Lumbrokinase (fibrinolytické enzymy) Mercola - 90 kapslí

Lumbrokinase (fibrinolytické enzymy) Mercola - 90 kapslí

Komplexní enzymový přípravek pocházející z žížal, konkrétně Lumbricus rubellus.

skladem

3 197 Kč 2 999 Kč

Raw´s hořčík L-TREONÁT (Magtein)

Raw´s hořčík L-TREONÁT (Magtein)

Vysoce efektivní, nadřazená forma hořčíku ceněná pro vysokou vstřebatelnost a využitelnost v mozku a pro buňky v těle.

skladem

999 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím