Bonito Severu
Bonito del Norte je tím z nejkvalitnějších tuňáků, které lze nalézt na trhu, jeho druh (Thunnus alalunga) je v odvětví rybolovu vysoce ceněn díky své silné, ale jemné chuti a vysokému procentu tuku. To, co odlišuje tento druh od ostatních tuňáků, je jeho velikost (mezi 50 a 80 cm); jeho stříbrnomodrá barva, která je na hřbetě tmavší; a jeho malé šupiny.
Jeho název odkazuje na oblast zachycení: Kantabrijské moře. I když je často znám pod jinými názvy, jako je tuňák křídlatý, tuňák křídlatý nebo tuňák pruhovaný na Kanárských ostrovech.
Zajímavé je, že ve vodách poblíž Azor žije v zimě. Zatímco se živí živinami z těchto vod, zvětšuje se, a až v létě prochází vodami Kantabrijského moře v optimální době vývoje a % tuku. Právě tehdy dojde k jeho odchycení.
Pobřeží Bonito del Norte
V těchto letních měsících je tato modrá ryba nejlepší, konkrétně od června do září; i když, stejně jako u všech ryb a mořských plodů, se tyto měsíce mohou příležitostně lišit v závislosti na počasí a proudech.
Druhy Bonitos
Ve Španělsku existuje několik druhů, které lze komerčně nazvat Bonito. Například bonito, který žije ve vodách Atlantiku a Středozemního moře, je známý jako Atlantic nebo Southern Bonito, ten, který žije na pobřeží Indie, se nazývá Bonito Mono a ten, který žije ve vodách Tichého oceánu. je známý jako východní Pacifik Bonito.
Mono Bonito obvykle neváží více než 5 kg, zatímco atlantické nebo jižní Bonito může přesáhnout 8 kg, ale aniž by měřilo více než jeden metr, nádherný exemplář pro každého znalce této ryby.
Existuje pouze jeden druh bonita (Thunnus alalunga) , který lze nazvat bonito DEL NORTE, a je to mezi všemi nejkvalitnější druh. V Real Conservera Española jsme během poslední pobřežní sklizně Bonito del Norte získali surovinu z Burela Market tak exkluzivní, že váží více než 10 kg. Tento jedinečný kousek je běžně známý jako „Bonito Gordo“ a je bezesporu nejžádanějším pokladem ve vodách Kantabrijského moře.
Odchyt
Sláva tohoto stěhovavého druhu zde nekončí. Jeho zachycení je ve skutečnosti uměním, které musí být provedeno se zkušenostmi a znalostmi, abychom takový poklad nepromarnili.
V současné době jsou uznávány čtyři způsoby lovu tohoto tuňáka: rybolov s živou návnadou, trolling, rybolov pomocí pelagických sítí a rybolov pomocí košelkových nevodů, i když pouze první dva se provádějí ručně.
Konkrétně, Real Conservera Española’s Northern Albacore je chycen pomocí lovu na živou návnadu. To je metoda, která nejméně poškozuje zvíře a nejvíce respektuje každý kus, aby se k nám dostal v nejlepších podmínkách.
Výsledkem je surovina tak vznešená, že vynikne i mezi nejlepšími kousky moře. V Real Conservera Española tento pojem neznáme, protože pokud znáte naše konzervy a naše jméno, budete vědět, že používáme jen ty nejlepší suroviny a to nejlepší, a i tak pečlivě vybíráme ty nejlepší kousky, abychom samy o sobě zářili na stolech a chutnali našim gurmánským spotřebitelům.
BONITO DEL NORTE, které jsme získali, překračuje i naše vysoké standardy, a proto jej můžeme zařadit vzácně pouze jako zvláštní mezi klenoty moře, které jsou naší limitovanou rezervací, protože je jedinečný a neopakovatelný.
S naší produkcí Bonito del Norte z Costery jsme byli schopni vytvořit dvě nové reference z velmi vysoké řady: Ventresca bříška v olivovém oleji (tento, navíc low sodium) z Bonito del Norte a Special Edition od Costera Real Conservera Española.
Tyto dva zázraky jsou k dispozici pouze u našich nejexkluzivnějších přeprodejců a u nás, ale máme omezené zásoby a pravých klenotů jako tento není mnoho, i proto se stávají pokladem spíše pro šťastlivce, kteří je najdou..
***