Obří Mléčná Prendimé s lískovými ořechy - Amedei 500g
Mléčná prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska s 30% nejlepších piemontských lískových ořechů odrůdy "Tonda Gentile Trilobata". Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Amedei |
Kód: | Kód: AM13 |
Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.
Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.
Pět set gramů smetanové mléčné čokolády získané smícháním jemných kakaových bobů (z Ghany, Madagaskaru a Venezuely s 60% forastero, 12% trinitario a 28%! criollo bobů) a plnotučného bretaňského mléka (Bretaň je nejseverozápadnější region Francie s nádhernou přírodou - je to kopcovitý poloostrov rozprostírající se směrem k Atlantskému oceánu s bohatou keltskou historií. Starověkými římany byla země zvaná Aremorica. Mléko z této oblasti, jež Amedei získává pro tuto prendimé je od pastveného skotu ("grass fed") min. 200 dní v roce se zbytkem dní roku tohoto dobytka výhradně na senáži a má tak naprosto vynikající kvalitu, chuť i obsah živin).
Dobře vyvážená slanost se snoubí s praženými vůněmi tzv. PGI lískových oříšků nejvyšší světové kvality, které se sklízejí v kopcích Piemontese Langhe. Opravdu křupavý chuťový zážitek oslazený jemným karamelovým aroma mléčné čokolády. Jedná se o špičkový produkt, který představuje hodnoty výzkumu, řemeslného zpracování a vkusu Amedei - jednoho z nejvíce oceněných vítězných výrobců čokolády na světě. Ideální pro párování s bílým vermutem a bílým portem. Vyrobeno pouze z vysoce kvalitních ingrediencí, které pro enormní cenu nepoužívají žádné jiné značky na světě.
Velká mléčná čokoláda z 32% kakaa a s 30% nejlepších piemontských lískových ořechů odrůdy "Tonda Gentile Trilobata" odborně a ručně zpracováno přímo v sídle Amedei (ořechy se ručně jemně opékají horkým vzduchem). Dokonalá kombinace krémovitosti a křupavosti, exploze harmonické chuti!
OBŘÍ půlkilová verze mléční čokolády Amedei je skvělá legendární klasika nejnáročnějších gurmánů. Je to dokonalý dar pro milovníky nejkvalitnější čokolády.
K mléčné čokoládě, která již 10 let v řadě vyhrává tituly nejlepší mléčné čokolády světa od Compagnia del Cioccolato, což je jedna z nejvyšších autorit v odvětví čokolády na světě se nedá nic moc dodat. Kromě toho obdržela Amedei skoro 100 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ a je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně vůbec, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády. Mléčná čokoláda od Amedei je vskutku umělecké dílo a nejlepší mléčná kakaová tabulka světa. S obsahem třtinového cukru v množství 19g na 50g porci (což je ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku) navíc není až tak "hříšná" jak by se od "sladké mléčné" čokolády předpokládalo. Zpracované potraviny s obsahem cukru sice jdou mimo mou stravovací filosofii, to však jde i 100% striktnost a stres spojený se stravou. Kvalitní čokoláda může být součástí naprosto zdravého přístupu a to zejm. u sportovců a profesí s vysokým kalorickým výdejem a potřebou koncentrované energie. Osobně znám desítky profesionálních vrcholových atletů, kteří dokonce považují svou konzumaci (mléčné!) čokolády, za "tajemství" jejich úspěchu. Kvalitní čokoláda dokáže divy, je masivním koncentrovaným zdrojem minerálů a živin a také proto ji tolik lidí miluje a vyhledává. Já jsem za to, aby se jí, pokud je sladká jedlo raději méně ale maximálně kvalitní. S vyšší cenou, nižší hmotností a doslova božskou chutí se totiž každý nuceně "musí" lépe učit disciplíně a "bohaté skromnosti" a to je koncem konců moje nejdůležitější filosofie - z co nejméně, získat co nejvíce. 50g čtvereček této obří prendimé obsahuje až 4x méně cukru než běžná mléčná tabulka z obchodu a navíc je vytvořen ze světově nejkvalitnějších ingrediencí nemajících obdoby, co více si přát?
Předák mléčné čokolády Amedei. Výtvor zrozený nití sladkých vzpomínek z dětství, výsledek exkluzivní směsi čerstvého farmářského mléka z Bretaně a prémiového kakaa a ořechů.
Tato 32% mléčná čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, bílkoviny a minerály bretaňského mléka, ale i kalorie třtinového cukru a bohatě zastoupených piemonstkých oříšků.
Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.
Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.
VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.
ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.
CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.
85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.
72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.
-PROCES-
Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.
Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením.
Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.
Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.
Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.
Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.
Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování.
Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.
32% Mléčná Prendimé s ořechy je oslazená nerafinovaným třtinovým cukrem v množství 19g na 50g porci (10 porcí v balení) - ekvivalent množství přírodního cukru z jednoho jablka.
HMOTNOST: 500g
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela
SLOŽENÍ: třtinový cukr, PGI lískové ořechy odrůdy Tonda Gentile Trilobata min. 30 %, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko (Bretaň), kakaová hmota. Obsah kakaa: min. 32 %. Může obsahovat stopy mandlí, pistácií, vlašských ořechů, mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2413kJ/580 kcal
Tuky 42 g, z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 39 g
Bílkoviny 8,5 g
Sůl 0,22 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.