Obří Mléčná Prendimé s lískovými ořechy - Amedei 500g

Amedei
AM13
Mléčná prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska s 30% nejlepších piemontských lískových ořechů odrůdy "Tonda Gentile Trilobata".

Mléčná prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska s 30% nejlepších piemontských lískových ořechů odrůdy "Tonda Gentile Trilobata". Zobrazit více


Výrobce:Výrobce: Amedei
Kód:Kód: AM13
Dostupnost:
skladem
799 Kč
včetně 12 % DPH
  • 5/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5/5 (počet: 8)
5/5 (8 recenzí)

AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Pět set gramů smetanové mléčné čokolády získané smícháním jemných kakaových bobů (z Ghany, Madagaskaru a Venezuely s 60% forastero, 12% trinitario a 28%! criollo bobů) a plnotučného bretaňského mléka (Bretaň je nejseverozápadnější region Francie s nádhernou přírodou - je to kopcovitý poloostrov rozprostírající se směrem k Atlantskému oceánu s bohatou keltskou historií. Starověkými římany byla země zvaná Aremorica. Mléko z této oblasti, jež Amedei získává pro tuto prendimé je od pastveného skotu ("grass fed") min. 200 dní v roce se zbytkem dní roku tohoto dobytka výhradně na senáži a má tak naprosto vynikající kvalitu, chuť i obsah živin).

Dobře vyvážená slanost se snoubí s praženými vůněmi tzv. PGI lískových oříšků nejvyšší světové kvality, které se sklízejí v kopcích Piemontese Langhe. Opravdu křupavý chuťový zážitek oslazený jemným karamelovým aroma mléčné čokolády. Jedná se o špičkový produkt, který představuje hodnoty výzkumu, řemeslného zpracování a vkusu Amedei - jednoho z nejvíce oceněných vítězných výrobců čokolády na světě. Ideální pro párování s bílým vermutem a bílým portem. Vyrobeno pouze z vysoce kvalitních ingrediencí, které pro enormní cenu nepoužívají žádné jiné značky na světě.

Velká mléčná čokoláda z 32% kakaa a s 30% nejlepších piemontských lískových ořechů odrůdy "Tonda Gentile Trilobata" odborně a ručně zpracováno přímo v sídle Amedei (ořechy se ručně jemně opékají horkým vzduchem). Dokonalá kombinace krémovitosti a křupavosti, exploze harmonické chuti!

OBŘÍ půlkilová verze mléční čokolády Amedei je skvělá legendární klasika nejnáročnějších gurmánů. Je to dokonalý dar pro milovníky nejkvalitnější čokolády.

K mléčné čokoládě, která již 10 let v řadě vyhrává tituly nejlepší mléčné čokolády světa od Compagnia del Cioccolato, což je jedna z nejvyšších autorit v odvětví čokolády na světě se nedá nic moc dodat. Kromě toho obdržela Amedei skoro 100 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ a je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně vůbec, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády. Mléčná čokoláda od Amedei je vskutku umělecké dílo a nejlepší mléčná kakaová tabulka světa. S obsahem třtinového cukru v množství 19g na 50g porci (což je ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku) navíc není až tak "hříšná" jak by se od "sladké mléčné" čokolády předpokládalo. Zpracované potraviny s obsahem cukru sice jdou mimo mou stravovací filosofii, to však jde i 100% striktnost a stres spojený se stravou. Kvalitní čokoláda může být součástí naprosto zdravého přístupu a to zejm. u sportovců a profesí s vysokým kalorickým výdejem a potřebou koncentrované energie. Osobně znám desítky profesionálních vrcholových atletů, kteří dokonce považují svou konzumaci (mléčné!) čokolády, za "tajemství" jejich úspěchu. Kvalitní čokoláda dokáže divy, je masivním koncentrovaným zdrojem minerálů a živin a také proto ji tolik lidí miluje a vyhledává. Já jsem za to, aby se jí, pokud je sladká jedlo raději méně ale maximálně kvalitní. S vyšší cenou, nižší hmotností a doslova božskou chutí se totiž každý nuceně "musí" lépe učit disciplíně a "bohaté skromnosti" a to je koncem konců moje nejdůležitější filosofie - z co nejméně, získat co nejvíce. 50g čtvereček této obří prendimé obsahuje až 4x méně cukru než běžná mléčná tabulka z obchodu a navíc je vytvořen ze světově nejkvalitnějších ingrediencí nemajících obdoby, co více si přát?

Předák mléčné čokolády Amedei. Výtvor zrozený nití sladkých vzpomínek z dětství, výsledek exkluzivní směsi čerstvého farmářského mléka z Bretaně a prémiového kakaa a ořechů.

Tato 32% mléčná čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, bílkoviny a minerály bretaňského mléka, ale i kalorie třtinového cukru a bohatě zastoupených piemonstkých oříšků.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

32% Mléčná Prendimé s ořechy je oslazená nerafinovaným třtinovým cukrem v množství 19g na 50g porci (10 porcí v balení) - ekvivalent množství přírodního cukru z jednoho jablka.

HMOTNOST: 500g 
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela
SLOŽENÍ: třtinový cukr, PGI lískové ořechy odrůdy Tonda Gentile Trilobata min. 30 %, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko (Bretaň), kakaová hmota. Obsah kakaa: min. 32 %. Může obsahovat stopy mandlí, pistácií, vlašských ořechů, mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2413kJ/580 kcal
Tuky 42 g, z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 39 g
Bílkoviny 8,5 g
Sůl 0,22 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

"Nejvyšší úroveň doplňkové výživy na trhu."

MenuX

Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads