Nejvyšší kvalita RAW BIO pohanky na trhu - vyklíčeno, bohaté na rutin. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 41°C, BIO certifikováno.
Většina pohanky (90%+) na trhu je ne-organická hnědá (tedy tepelně upravená) pohanka, zatížená chemií a zpracováním rozličných výrobců a původů. Menší množství trhu pak tvoří nezpracovaná zelená surová pohanka, občas v BIO kvalitě.
Vrcholem trhu pohanky, nejvhodnější pro konzumaci člověkem z hlediska výživy, podpory zdraví a vitality - je však BIO a RAW bezlepková kvalita s aplikovaným KLÍČENÍM. Naklíčená pohanka, často mylně považovaná za zrno, vyniká jako jedinečný a zdravý doplněk do rodiny superpotravin. Na rozdíl od toho, co by její název napovídal ("buckWHEAT"), nemá žádné genetické vazby na pšenici ("WHEAT") a ve skutečnosti jde o bezlepkové ovocné semeno. Přeměna, ke které dochází, když se semena pohanky namočí a začnou klíčit, je pozoruhodná. Tento proces klíčení probouzí semeno a převádí jej z klidového stavu do živé rostliny. Během klíčení prochází pohanka výrazným nutričním vylepšením. Hladiny enzymů v semenech raketově stoupají a obsah/dostupnost vitamínů a minerálů se stávají výraznějšími. Enzymy, které našemu tělu usnadňují trávení a vstřebávání živin jsou velmi důležité. Díky tomu je naklíčená pohanka vynikající volbou ve srovnání s běžnou pohankou. Proces klíčení je klíčem k odemknutí nutričních výhod, protože zlepšuje stravitelnost a zvyšuje celkovou nutriční hodnotu semene, díky čemuž je naklíčená pohanka vynikající volbou pro jedince, kteří dbají na své zdraví a chtějí obohatit svůj jídelníček o vysoce kvalitní rostlinné živiny.
Vyniká jako kompletní zdroj bílkovin (spíše rarita v rostlinné říši) a poskytuje tak v dostatečném množství všech osm esenciálních aminokyselin nezbytných pro optimální fungování lidského těla. Tato vlastnost z pohanky dělá vynikající volbu pro vegetariány, vegany a ty, kteří chtějí snížit spotřebu masa bez obětování kvality bílkovin.
Kromě bílkovin je naklíčená pohanka pokladnicí vlákniny, která je zásadní pro udržení zdravého trávení a podporuje pocit plnosti a pomáhá při regulaci hmotnosti. Hladiny antioxidantů v naklíčené pohance jsou pozoruhodně vysoké, včetně rutinu, kvercetinu a dalších bioaktivních sloučenin, které bojují proti oxidačnímu stresu a zánětu, přispívají k celkovému zdraví a prevenci chronických onemocnění.
Pohanka je ve skutečnosti nejbohatším zdrojem rutinu vůbec - antioxidantu, který může mít řadu výhod. Rutin se používá zejm. kvůli schopnostem snížit riziko srdečních onemocnění tím, že brání tvorbě krevních sraženin a snižuje zánět a krevní tlak. V surové naklíčené bio pohance je až 6x více rutinu než v konvenčních znehodnocených druzích.
Proces klíčení semen zvyšuje také dostupnost minerálů, jako je hořčík a zinek, které jsou klíčové pro řadu tělesných funkcí včetně imunitní reakce a metabolického zdraví. Klíčení deaktivuje antinutrienty a inhibitory enzymů, které jsou přirozenou součástí surového semene. Navíc je klíčená pohanka bohatým zdrojem vitamínů B, které jsou životně důležité pro produkci energie a udržení optimální funkce mozku. Syntéza těchto živin, zlepšená naklíčením, podtrhuje roli naklíčené pohanky ve výživné, vyvážené stravě a staví ji jako vynikající volbu pro ty, kteří chtějí posílit své zdraví účinnými rostlinnými potravinami. S nízkým glykemickým indexem pomáhá naklíčená pohanka také udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, což z ní činí výhodnou možnost pro řízení hladiny glukózy.
Malé plody pohanky chutnají příjemně oříškově, jsou křupavá a dodají mnoho cenných živin. Semínka nakupujeme přímo od rodinné firmy v Transylvánii v Rumunsku a aby se plně rozvinula jejich minerální a vitamínová hustota, syrová zrna pohanky navíc vždy odborně namáčíme a klíčíme. Klíčení v podstatě dekóduje spící životní síly v jádru. Při šetrném sušení maximálně na 41°C jsou tyto síly zachovány a jádra navíc nádherně křupou. Všechny procesy probíhájí v mimořádně čistých a kontrolovaných podmínkách za nejvyšších standardů potravinové produkce.
Pohanka obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a může tak podporovat vývoj svalů, orgánů, chrupavek, kostí, kůže, vlasů a nehtů. Pohanka je také bohatá na železo a selen. Naše jádra jsou deklarovaná jako bezlepková obsahují totiž méně než 20 ppm lepku a jsou proto vhodná i pro bezlepkové jídelníčky.
Křupavá jádra se hodí jako zálivka do salátů nebo dezertů a především jako přísada do müsli. Proto je pohanka také součástí našeho domácího müsli naturkostbar. Dá se také skvěle kombinovat s naším dalším lyofilizovaným ovocem a plody.
***
NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE
Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.
Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.
Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.
Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.
Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.
Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.
RAW kvalita = Nabité živinami!
HMOTNOST: 500g
ZEMĚ PŮVODU: Polsko/Rumunsko Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar)
SLOŽENÍ: 100% bio klíčená pohanka (PL)* CH-BIO-038
*z ekologického zemědělství EU (CZ-BIO-002)
Nutriční hodnoty Ø | na 100 g/100 ml | % 1 |
---|---|---|
Energie: | 1506 kJ/357 kcal | 17,85 % |
Tuky:
|
3,30 g | 4,71 % |
z toho: nasycené mastné kyseliny:
|
0,60 g | 3,00 % |
Sacharidy: | 63,00 g | 24,23 % |
z toho cukry:
|
2,30 g | 2,56 % |
Vláknina:
|
9,40 g | 18,80 % |
Bílkoviny:
|
14,00 g | 28,00 % |
Sůl:
|
0,03 g | 0,50 % |
Vápník:
|
75,00 mg | 9,38 % |
Železo:
|
3,10 mg | 22,14 % |
Hořčík:
|
130,00 mg | 34,67 % |
Zinek:
|
4,00 mg | 40,00 % |
Měď:
|
0,70 mg | 70,00 % |
Mangan:
|
3,00 mg | 150,00 % |
SKLADOVÁNÍ: skladujte v suchu a temnu při max. pokojové teplotě
Spotřeba: dle datumu na obalu (bis Ende)
Mohlo by Vás zajímat
Divoký RAW tymiánový med - Eulogia of Sparta 298g
Surový med z divokého tymiánu pochází z malého skalnatého ostrova dodekanéského komplexu Syrna. Oceněn 3 hvězdami great taste.
skladem
399 Kč
Řecký med s chioskou mastichou - Theta
Řecký surový divoký a borový med se vzácnou chioskou mastichou oceněný 2 hvězdami Great Taste awards - v designerském italském skle.
skladem
799 Kč 599 Kč
BIO RAW černý rybíz Naturkostbar (Swiss) 50g (CZ-BIO-002)
Nejvyšší kvalita lyofilizovaného BIO a RAW černého rybízu na trhu. Švýcarská řemeslná manufaktura, sušeno do 41°C, BIO certifikováno.
skladem
329 Kč