Vysoce prémiové organické Criollo kakové máslo, jemné, nedeodorizované - vyrobené z kakaových bobů z malých farmářských družstev (pěstované v bio smíšených plodinách) od Naturkostbar. Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno.

Criollo kakao je vzácné. Strom Criollo pochází ze Střední a Jižní Ameriky a také z karibských ostrovů a Srí Lanky. Pouze 5% světové produkce veškerého kakaa tvoří odrůda Criollo. Criollo je obzvláště obtížné pěstovat, protože jsou extrémně zranitelné vůči různým environmentálním hrozbám. Jejich unikátní, jemný a vyvážený chuťový profil a vlastnosti jsou však ceněny znalci kakaa po celém světě jako nesrovnatelná vlastní kategorie.

Kakaové máslo je tuhý nažloutlý tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Získává se lisováním v hydraulických lisech. Zbylé výlisky se rozemelou na kakaový prášek.

Má velice jemnou čokoládovou vůni. Kakaové máslo se běžně používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Využití kakaového másla je mimořádně všestranné. Můžete ho použít také na pečení, vaření a smažení (sladkých i slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v kosmetice na velmi suchou pleť a různá kožní onemocnění a doporučujeme se jím natřít po opalování. Budete voňaví jako čokoláda. Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C) - Jde o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vysoký podíl stabilních nasycených mastnych kyselin a antioxidanty zabraňující žluknutí.

V kakaovém máslu je obsažen Vitamin E + přírodní antioxidanty + kyselina olejová. Bez přídavku cukru, aromat, barviv nebo jiných aditiv. Dále je jedním z nejvyšších zdrojů kyseliny stearové vůbec. Konzumace čokolády byla často spojována se snížením rizika kardiovaskulárních onemocnění kvůli vysokému obsahu kyseliny stearové a antioxidačních flavonoidů v čokoládě. Stále však přetrvává diskuse o skutečných dlouhodobých prospěšných kardiovaskulárních účincích čokolády (a kakaového tuku) celkově kdy odborná scéna hodnotí kys. stearovou spíše jako neutrální (někde uprostřed, ani nezdravou, ale ani významně zdravou). Výsledky tisíců zajímavých centenariánů kreditujících celoživotní konzumaci čokolády za svou dlouhověkost však v praxi ukazuje, že profil kakaového tuku může být velmi zajímavým a vhodným doplňkem každodenní výživy a zejména alternativou k vysoce nestabilním olejům a zdrojům omega 6 pufa kyselin v extrémním množství, jak je můžeme vidět často v dnešním moderním jídelníčku. Kakaové máslo má mnohostranné využití a je vhodné pravě i jako tuk pro tepelnou přípravu jídel!

S kakaovým máslem Criollo můžete vyrobit jemnou, vysoce kvalitní čokoládu. Máslo doporučujeme také jako ušlechtilou surovinu pro krémový nugát nebo lahodnou bílou čokoládu či další recepty. Spolu s kakaovým práškem a přírodním sladidlem můžete vykouzlit polevu - přírodní potah pro vaše domácí čokolády nebo cukrářské výtvory. Kakaové máslo můžete použít i pro péči o tělo a nechat se hýčkat originálním, přírodním produktem. Kakaové máslo bez parfémů a konzervačních látek vyživuje a regeneruje pokožku. Je vhodný i jako podklad pro kvalitní mýdla a krémy a rovněž na tepelnou úpravu pod suroviny.

70% boby Criollo, doplněné o odrůdy Trintario a Forastero: kombinace, která spojuje to nejlepší z každé odrůdy. Criollo dodává máslovost a vyváženost, Trintario poskytuje plné aroma a Forastero jemnou kakaovou chuť. Kakaové boby odebíráme přímo od našeho partnera v Peru. Společnost se již více než 30 let zavázala k udržitelnému a sociálnímu obchodu s kakaem. Podporuje peruánské farmáře a jejich rodiny a zajišťuje neporušený přirozený ekosystém. Sociální projekty jako podpora zdraví a přístup k pitné vodě, podpora žen, ochrana dětí, vzdělávání a ochrana domorodých tradic a jazyka formují filozofii společnosti. Náš partner se také zavázal k ekonomické stabilitě zemědělců prostřednictvím školení, dlouhodobých obchodních vztahů a mikroúvěrových programů. Organické pěstování, ekologické nakládání s odpady a propagace smíšených plodin a projektů na ochranu přírody za účelem zachování původní flóry a fauny dále charakterizuje společnost. Jsme hrdí na to, že vám můžeme nabídnout všestranné vysoce kvalitní kakaové máslo.

Bílé skvrny na kakaovém másle vznikají při kolísání teploty ale nejsou na závadu. Krystaly mastných kyselin se mění, ale kvalita zůstává vysoká.

NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE

Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.

Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.

Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.

Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.

Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.

Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.

HMOTNOST: 250g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Peru Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar AG)
SLOŽENÍ: BIO kakaové máslo CRIOLLO* *CH-BIO-038
*z ekologického zemědělství mimo EU (CZ-BIO-002)

Nutriční hodnoty Ø na 100 g/100 ml 1
Energie: 3762 kJ/899 kcal 44,95 %
Tuky:
99,70 g 142,43 %
z toho: nasycené mastné kyseliny:
64,22 g 321,10 %
Sacharidy: 0,30 g 0,12 %
z toho cukr (přírodní):
0,30 g 0,33 %
Vápník:
1,90 mg 0,24 %
Železo:
0,40 mg 2,86 %
Draslík:
1,70 mg 0,09 %
1 % referenčního příjmu pro průměrného dospělého (8400 kJ/2000 kcal) na den

SKLADOVÁNÍ: skladujte v suchu a temnu při max. pokojové teplotě

Spotřeba: dle datumu na obalu (bis Ende)


Mohlo by Vás zajímat

Směs 5 divokých mořských řas (Skotsko) Rosita 60 kapslí

Směs 5 divokých mořských řas (Skotsko) Rosita 60 kapslí

Směs pěti divokých, organických mořských řas, ručně sklizených z nedotčených vod Pentland Firth ve Skotsku. Bohatá na základní mikroživiny, nabízí udržitelnou a sledovatelnou možnost pro vylepšení rozličných pokrmů.

skladem

699 Kč

BIO vanilka bourbon Naturkostbar (Swiss) 25g (CZ-BIO-002)

BIO vanilka bourbon Naturkostbar (Swiss) 25g (CZ-BIO-002)

Organická pravá mletá vanilka bourbon z Madagascaru od Naturkostbar. Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno.

skladem

899 Kč

70% Cori Warmi Vrae-99 (Nano_Lot) - Naive 50g

70% Cori Warmi Vrae-99 (Nano_Lot) - Naive 50g

70% raritní tmavá čokoláda Naive z kakaových bobů Qori Warmi (limitovaná mikro-šarže).

skladem

219 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím