85% hořká organická čokoláda z divokých bobů beniano Bolívijské džungle od řemeslné manufaktury Naturkostbar. Slazena pouze organickými datlemi Deglet Nour.
NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE
Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.
Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.
Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.
Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.
Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.
Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.
Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Severní provincie Beni leží částečně v Amazonii. Beni se dělí na osm krajů (Mamoré, Vaca Diaz, Itenez, Moxos, Maruam, Yacuma, Ballivian a Cercado) a obsahuje hlavní město Trinidad. Kakaovníky rostou divoce v Itenez. Itenez je rozdělen do tří obcí: Baures, Huacaraje a Magdalena. Baures je největší a v období sucha obsahuje 67 ostrůvků, které se v období dešťů stávají malými ostrůvky. To je místo, kde kakaové stromy rostou divoce. Zatím jsme navštívili šest ostrovů – San Carlos, San Pedrito, Santa Maria, San Lucius, Veremos a Caricuara. V současné době probíhá sklizeň přibližně deseti ostrůvků. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, kde rostou divoké kakaové stromy. Chcete-li cestovat do Beni ze Skandinávie, musíte absolvovat pět letů, strávit jeden den kanoistikou po krásné temné řece se skákajícími růžovými delfíny, vyjícími opicemi a sytě zbarvenými papoušky, pak pěšky patnáct kilometrů bahnem, abyste se dostali ke stromům, které rostou na ostrůvcích v mangrovových bažinách..
Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě.
Kulatá ,,bean to bar a single origin", divoká a organická 85% tabulka. Opravdu unikát. Vyrábí se samozřejmě zcela bez mléka, bez cukru, emulgátoru a bez aromat. Chuť je intenzivní a jemně sladká díky organickým datlím.
Tato 85% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kraftové kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
HMOTNOST: 50g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Bolívie Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar AG, CH-3661 Uetendorf)
SLOŽENÍ: Divoké kakaové boby (Bolívie)*, datle* 15%, kakaové máslo*. *CH-BIO-086 Obsah kakaové sušiny 85%. *z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2648kJ/632kcal
Tuky 54,8g, z toho nasycené mastné kyseliny 37,39 g
Sacharidy 19,1g (12,5g jako vláknina), z toho cukry (přírodní) 14,8 g
Bílkoviny 9,4 g
Sůl 0,0g
Odrůda kakaa: divoké beniano
Aromatický profil: kulatý, velmi vyvážený, zemitý, jemně sladký datlový
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
75,5% Barbados Rum Cask Aged (2021) - To’ak 50g
75,5% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená v sudech po rumu.
skladem
1 299 Kč 999 Kč
81% Cognac Cask Aged ORIGIN (2014) - To’ak 50g
81% heirloom čokoláda řady To’ak origin stařená devět let v koňakovém sudu z francouzského dubu je zároveň nejdéle zrající čokoládou světa.
není skladem
6 270 Kč
73% Islay Whisky Cask Aged ORIGIN (2015) - To’ak 50g
73% heirloom čokoláda řady To’ak origin roky stařená v sudu po single malt Islay Whisky z Laphroaig.
skladem
4 999 Kč 3 999 Kč