73% hořká organická čokoláda z divokých bobů beniano Bolívijské džungle od řemeslné manufaktury Naturkostbar. Slazena pouze bio cukrem z kokosových květů. Přesně touto 73% čokoládou Naturkostbar také polévá většinu svého sušeného ovoce, tedy kromě toho co máme na zakázku ve 100%!

NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE

Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.

Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.

Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.

Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.

Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.

Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.

Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Severní provincie Beni leží částečně v Amazonii. Beni se dělí na osm krajů (Mamoré, Vaca Diaz, Itenez, Moxos, Maruam, Yacuma, Ballivian a Cercado) a obsahuje hlavní město Trinidad. Kakaovníky rostou divoce v Itenez. Itenez je rozdělen do tří obcí: Baures, Huacaraje a Magdalena. Baures je největší a v období sucha obsahuje 67 ostrůvků, které se v období dešťů stávají malými ostrůvky. To je místo, kde kakaové stromy rostou divoce. Zatím jsme navštívili šest ostrovů – San Carlos, San Pedrito, Santa Maria, San Lucius, Veremos a Caricuara. V současné době probíhá sklizeň přibližně deseti ostrůvků. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, kde rostou divoké kakaové stromy. Chcete-li cestovat do Beni ze Skandinávie, musíte absolvovat pět letů, strávit jeden den kanoistikou po krásné temné řece se skákajícími růžovými delfíny, vyjícími opicemi a sytě zbarvenými papoušky, pak pěšky patnáct kilometrů bahnem, abyste se dostali ke stromům, které rostou na ostrůvcích v mangrovových bažinách..

Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě. 

Kulatá ,,bean to bar a single origin", divoká a organická 73% tabulka. Vyrábí se samozřejmě zcela bez mléka, bez rafinovaného cukru, emulgátoru a bez aromat. Chuť je intenzivní a dostatečně sladká díky kokosovému květovému cukru.

Nesmírný rozdíl mezi divokým kakaovým bobem (malinký vlevo) a běžným kakaovým bobem (velký vpravo). Kromě rozdílu ve velikosti je obrovský rozdíl v podílu kakaového másla, který je u divokých bobů vyšší. Nejdůležitější však je genetika tohoto divokého kakaa z před-kolumbijských dob bez jakékoli kultivace či hybridizace a trvalá absence herbicidů, pesticidů, umělých hnojiv a jiné chemie v divoké džungli, jejíž výsledkem je organická top kvalita s wild harvest certifikací.

Tato 73% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kraftové kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

HMOTNOST: 50g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Bolívie Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar AG, CH-3661 Uetendorf)
SLOŽENÍ: Divoké kakaové boby (Bolívie)*, cukr z kokosových květů*, kakaové máslo*, bourbonská vanilka*. *CH-BIO-086 Obsah kakaové sušiny 73%. *z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2478kJ/590kcal
Tuky 45,7g, z toho nasycené mastné kyseliny 34,54 g
Sacharidy 31,3g (10,2g jako vláknina), z toho cukry 26,7 g
Bílkoviny 8,4 g
Sůl 0,14g

Odrůda kakaa: divoké beniano

Aromatický profil: kulatý, velmi vyvážený, zemitý, sladkost kokosových květů

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

81% Cognac Cask Aged (2014) - To’ak 50g

81% Cognac Cask Aged (2014) - To’ak 50g

81% heirloom čokoláda řady To’ak signature stařená devět let v koňakovém sudu z francouzského dubu je zároveň nejdéle zrající čokoládou světa.

skladem

1 979 Kč

81% Experimental editions mini bars - To’ak 54g (18x3g)

81% Experimental editions mini bars - To’ak 54g (18x3g)

18 samostatně balených mini 81% heirloom čokoládek řady To’ak signature z různých experimentálních edic roky stařených v rozličných dřevech, nádobách a materiálech.

není skladem

1 499 Kč

80,5% RAIN HARVEST (2015) - To’ak 50g

80,5% RAIN HARVEST (2015) - To’ak 50g

80,5% heirloom čokoláda řady To’ak signature z vintage Dark sklizně po období těžkých dešťů 2015.

není skladem

899 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím