40% bílá mléčná čokoláda s ceremoniální sortou zeleného čaje Matcha, oslazená třtinovým cukrem v množství 20g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku).
Do této bílé čokolády Míšina Čokoláda přidala prémiový japonský zelený čaj Matcha. Matcha Kotobuki má velmi jemnou a lehce kořeněnou chuť. Má prémiovou ceremoniální kvalitu a často se používá při čajových obřadech. „Kotobuki“ v japonštině znamená „dlouhověkost“ anebo „šťastný úděl“, což odráží vysokou úctu, kterou tento druh čaje v japonské kultuře má. Ve spojení jemnou bílou čokoládou se vám dostane do ruky delikatesa. Díky jemnosti si ji zamilují i ti, co ani neholdují nápojům se zeleným čajem Matcha. Krásně zelená čokoláda překvapí!
Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. V čokoládách nenajdete žádný odtučněný kakaový prášek, mléčný tuk nebo lecitin, ale pouze nealkalizované výběrové kakaové boby, třtinový cukr a kakaové máslo. V mléčné čokoládě je navíc ještě plnotučné mléko. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´
HMOTNOST: 50 g
SLOŽENÍ: kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr, zelený čaj Matcha 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 40 %. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2579 kJ/623 kcal
Tuky 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 41 g
z toho cukry 40 g
Bílkoviny 7,8 g
Sůl 0,2g
Aromatický profil: matcha kotobuki a bílá čokoláda
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
Raritní čokoláda z ultra vzácných divokých bobů s nezaměnitelnou chutí a texturou od Qantu z Kanady.
skladem
1 299 Kč 1 199 Kč
BIO 100% QANTU (bez přísad) Demetrio 50g (CZ-BIO-002)
100% organická čokoládová tabulka Qantu z Kanady, z mikro šarže Villa Virgen kakaa (250kg/rok) Cusco, Peru.
skladem
299 Kč
Divoká 70% Luisa Abram Tocantins River
Divoká a lahodná 70% čokoláda z brazilského amazonského lesa.
skladem
239 Kč