AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Prémiová mléčná Gianduja - čokoláda, jejíž historie sahá až do počátku 19. století. S nejlepšími piemontskými lískovými oříšky odrůdy "Tonda Gentile Trilobata". Díky zachování plné důvěry v piemontské předky čokolády Gianduja jsme ji vytvořili v čistém stylu Amedei - vybíráme ty nejlepší ingredience a používáme přísně řemeslné techniky.

Obří 1KG verze.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Mléčná čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, bílkovin a minerálů mléka, ale i kalorií třtinového cukru.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se).

HMOTNOST: 1000g
VYROBENO: Itálie 
SLOŽENÍ: Třtinový cukr, IGP Piemontské lískové ořechy (24%), , kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, mandle. Kakao min. 32%. Může obsahovat stopy pistácií, vlašských ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2451kJ/590 kcal
Tuky 44g, z toho nasycené mastné kyseliny 21g
Sacharidy 40g, z toho cukry 29g
Bílkoviny 8,4 g
Sůl 0,19g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Obří 100% Toscano Black - Amedei 1KG

Obří 100% Toscano Black - Amedei 1KG

První stovka od Amedei z Toskánska v obřím provedení. Diamant mezi 100% tabulkami.

skladem

1 599 Kč

75% NOVE "9" - Amedei 50g

75% NOVE "9" - Amedei 50g

75% prémiová čokoláda z Toskánska s náznaky citrusových plodů, jemných dřevin a opečených sladkých mandlí.

skladem

279 Kč

EGG Pralines - Amedei (117g/260g)

EGG Pralines - Amedei (117g/260g)

Prémiové bean-to-bar velikonoční pralinky ve tvaru vajíček od Amedei z Toskánska.

není skladem

299 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím