Kakao pro tuto čokoládu pochází z jediné plantáže: Bellavista, která patří našemu příteli Donu Máximovi. Máximo, skutečný milovník kakaa a sběratel odrůd s jedinečnými zvláštnostmi, sám fermentuje a suší kakaové boby a experimentuje s různými metodami. Máxima naprosto obdivujeme za jeho oddanost pěstování kakaa a zachování čistých a vzácných odrůd.

Vůně: palo santo, dotek pepře. Degustace: Tóny mandlové, cedrové, dřevité s mírnou svíravostí připomínající pekanové ořechy. Celkově: středně ovocné jako černý rybíz. Perzistence/dochuť: 10 až 15 minut štěstí po každém soustu.

Původ kakaa: Kimbiri, Cusco, Peru

***

  • Příběh Qantu začíná před deseti lety v Cuscu v Peru, dva mladí cestovatelé Elfi a Maxime se náhodou setkají a plamen okamžitě vzplane... Tento plamen se přenese do světa kakaa v roce 2014 během jejich první návštěvy plantáže, Alto El Sol v severním Peru, kde tato nesmírná vášeň a hrdost pěstitelů kakaa otřásla chodem jejich životů.
  • Při výzkumu kakaa objevili čokoládu vyrobenou z bobů po tabulku malými řemeslnými výrobci čokolády. Bylo to naprosté překvapení, chutě, stejně silné a odlišné od jedné tabulky k druhé, ohromily naše dva budoucí výrobce čokolády. Nápad pak začíná růst, Elfi pochází ze země pěstující kakao, Maxime ze země hojně konzumující čokoládu, 1 + 1 = 2…
  • V létě 2016 se sen stal skutečností, farmáře vybrali, nakoupili drobné vybavení, první dovoz kakaových bobů na cestě, kouzlo mohlo začít.. I když první tabulky nejsou úplně kouzelné, úsilí se vyplácí, protože první tři tabulky Qantu byly oceněny dvěma zlatými medailemi a jednou stříbrnou medailí na Academy of Chocolate Awards v Londýně ve Velké Británii v červnu 2017!
  • Ale proč jméno Qantu? Je to silný symbol pro Elfi a Maxime. Symbol jednoty a pohostinnosti, to je název národní květiny Peru a Bolívie. Stejně jako místo, kde se setkali, i tato květina pochází z peruánských And. Slovo Qantu pochází z rodného jazyka Quechua a vyslovuje se „Kantu“.

Elfi a Maxime, jeden z nejrozkošnějších manželských párů v oboru kraftové čokolády, vstoupili na čokoládovou scénu v roce 2017 a hned vyhráli ceny Academy of Chocolate. Povzbuzují farmy, se kterými pracují v Elfiho rodné zemi Peru, aby se vyhnuli ekonomickému pokušení komerčních odrůd kakaa nebo hybridů, místo toho podporují biologickou rozmanitost tím, že se přísně zaměřují na původní odrůdy kakaa. Čokoláda Qantu je hlubokým ponorem do role genetiky a terroiru v příchutích, ve kterých si mohou libovat jak nováčci, tak odborníci.

Tato 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní hořké tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato tabulka je oslazená organickým třtinovým cukrem v množství pouhých 5g celkových cukrů na polovinu celé tabulky (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce malého jablka).

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Kanada Původ bobů: Kimbiri, Cusco, Peru
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby, organický třtinový cukr, organické kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 80 %. Může obsahovat stopy oříšků a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 25 G (polovina tabulky/1 porce):

Energetická hodnota 135 kcal
Tuky 11g, z toho nasycené mastné kyseliny 6g
Sacharidy 10g (z toho 5g vláknina a 5g cukry)
Bílkoviny 4g
Sůl 0mg

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO kakaové máslo CRIOLLO Naturkostbar (Swiss) 250g (CZ-BIO-002)

BIO kakaové máslo CRIOLLO Naturkostbar (Swiss) 250g (CZ-BIO-002)

Vysoce prémiové organické Criollo kakové máslo, jemné, nedeodorizované - vyrobené z kakaových bobů z malých farmářských družstev (pěstované v bio smíšených plodinách) od Naturkostbar. Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno.

skladem

549 Kč

Lumbrokinase (fibrinolytické enzymy) Mercola - 90 kapslí

Lumbrokinase (fibrinolytické enzymy) Mercola - 90 kapslí

Komplexní enzymový přípravek pocházející z žížal, konkrétně Lumbricus rubellus.

skladem

3 197 Kč 2 999 Kč

65% Mléčná bez cukru (darkmilk oh surprise) QANTU 50g

65% Mléčná bez cukru (darkmilk oh surprise) QANTU 50g

65% prémiová mléčná čokoláda bez cukru od Qantu z Kanady.

skladem

299 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím