Logo

,,Single origin a bean to bar´´ BIO tmavá 70% čokoláda s tóny borovice kamenné a pryskyřice (představte si alpský jehličnatý les) v kombinaci s ovocnými tóny kakaa z Tanzanie. Toto organické kakao s jemnou chutí roste v údolí Kilombero v oblasti Morogoro, v blízkosti národního parku Udzungwa. Společnost Kokoa Kamili fermentuje a suší své věhlasné Africké boby od asi 2000 farmářů v této oblasti.

Čokoláda vyhrála bronzovou medaili na AoC 2020.

An award given to a shared passion — Cardenas Chocolate

Karuna použila nejlepší lokální Italský esenciální olej z borovice kamenné. Karuna ekologické obaly jsou bez plastů a lepidla.

Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.

Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.

Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh tmavé čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Borovicová Karuna je oslazená organickým raw třtinovým cukrem v množství 18g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku).

HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie Vyrobeno: Itálie
SLOŽENÍ: Kakaové boby*, raw třtinový cukr*, kakaové máslo*, esenciální olej z borovice kamenné 0,01%*. *certifikované bio z ekologického zemědělství. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny min 70 %. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2125 kJ/508 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23,8 g
Sacharidy 46 g (z toho 5,6 g vláknina)
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 7,4 g
Sůl 0,02g

Aroma profil: Tóny borovice kamenné a pryskyřice (představte si alpský jehličnatý les) v kombinaci s ovocnými tóny kakaa z Tanzanie. 

Bezlepkové
veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

100% Chocolat Madagascar AMBOHIMENA (bez přísad) 75g

100% Chocolat Madagascar AMBOHIMENA (bez přísad) 75g

Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ambohimena, Mava Estate, Sambirano.

skladem

235 Kč

Strouhaná prémiová čokoláda na pití - Amedei

Strouhaná prémiová čokoláda na pití - Amedei

63% podpisové hoblinky Amedei pro přípravu horké čokolády na pití se směsí mletých lískových oříšků a mandlí nejvyšší kvality. Přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a další prvky.

skladem

399 Kč

95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 50g

95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 50g

Nejlepší "skoro stovka" na světě. Umělecké dílo z kakaa od Amedei z Toskánska.

skladem

249 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím