Kakao v této čokoládě je nepražené a v RAW kvalitě. Kakao se obvykle praží, aby se rozvinula pražená chuť, avšak tento proces také mění jeho přirozenou chuť a dále denaturuje antioxidanty/flavanoly. RAW čokoláda je coarse ground - použité kakao bylo namleto na velikost částic kolem 75 mikrometrů a díky tomu poskytuje velmi zajímavou texturu v ústech.

Raw single estate čokoláda se 70% obsahem čerstvě sklizených single terroir nepražených bobů odrůda (Criollo-Trinitario-Forastero) z plantáže Mava Estate v horním údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru, poblíž pohoří Tsaratanana (přesná poloha 13°37’25.35 "S; 48°25’00.84 "E) - její boby jsou po sběru pečlivě fermentovány a sušeny na slunci ve čtyřstupňových boxech, které jej chrání před deštěm, v nedalekém Ankidony, aby se co nejlépe rozvinula jejich chuť. Sušené a fermentované kakao je následně přepravováno do Antananariva na Madagaskaru.

Čokoláda je lehce doslazená nerafinovaným Faharetana raw třtinovým cukrem, obohacená o úlomky kakaových bobů, které jí dodávají příjemnou křupavost. Čokoláda má hřejivé kakaové aroma, křupavou texturu nerafinovaného třtinového cukru a kakaových nibsů, chuťové tóny bobulovin s nádechem zeleného banánu. Střídají se v ní jasné, hořké a sladké tóny, které stimulují chuťové pohárky. Dochuť připomíná kávu.

Její vytříbenou chuť a vysokou kvalitu potvrzuje i stříbrné umístění v soutěži Academy of Chocolate z roku 2022. Čokoláda je vhodná i pro vegany. Její jedinečnou chuť však ocení všichni milovníci nepraženého kakaa.

Mezinárodní ceny:

  • Shining Bright Awards, 2021: za pokrok a neustálé zlepšování tvorby čokolády, pěstování i následnou sklizeň kakaa na Madagaskaru skupinou Ramanandraibe - Chocolaterie Robert, na plantáži MAVA malgašskými zemědělci z Grand Cru oblastí Sambirano, Vohibinany, Mananjary a Manakara
  • Cocoa of Excellence Awards, 2019 - plantáž Mava

Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.

cocoa of excellence awards 2019

Plantáž Mava byla zakoupena v roce 2015, má rozlohu 1726 hektarů, z toho 600 hektarů je určeno pro pěstování tzv. ’fine kakaa’. Plantáž je plně ve vlastnictví madagaskarské rodiny Ramanandraibe a pokrývá horní a dolní údolí Sambirano na Madagaskaru. Plantáž Mava zahrnuje 8 farem nabízejících různé terroir kakao s vlastními unikátními chuťovými profily - Ankidony, Ambalahonko, Ambohimena Nord, Ambohimena Sud, Antsamala, Maliolo, Ambodivato a Ottange. Farmáře vede Hanta Rajaonera z rodiny Ramanandraibe.

Ročně proběhnou jen 2 sklizně a chuťový profil kakaových bobů se vyznačuje tóny pražených oříšků a sušeného ovoce. Je sladký s aciditou, ale skvěle ucelený, v závěru můžete pocítit lehkou trpkost.

mava plantáž.

Plantáže MAVA jsou držiteli prestižního ocenění Cocoa of Excellence 2017 a 2019.

100% přírodní produkt - bez chemického zpracování, bez přidaných aromat a konzervačních látek.

Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.

Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.

Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.

Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award (2017 a 2020) AKA nejvyšší světové zlato, Shining Bright Award (2020) tak i ve Finest Origin. 

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Kakao, které se používá k výrobě této čokolády, má díky nadřazené čerstvosti také neskutečnou delikátní chuť bez nadbytečné a nepříjemné hořkosti. Do čokolád tedy není třeba přidávat žádná zbytečná ochucovadla, ani kakaové boby při zpracovávání chemicky ošetřovat alkalizací. Luxusní pravá chuť bez kompromisů a aditiv.

Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru (vulkanická část ostrova). Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade viz výše), a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

Asi nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané penize putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Volte raději čokoládu od výrobců jako je právě Chocolat Madagascar.

Na grafu níže je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí cca do 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří. Právě takovou nabízíme zde na našem e-shopu. Jejich koupí si nejenom užijete nefalšovanou a raw chuť nejlepší čokolády světa, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklam a marketingu velkých firem. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl! Děkujeme.

FPkzzxfWUAA-6on

Tato 70% RAW čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

 Tato tabulka je oslazená nerafinovaným Faharetana raw třtinovým cukrem v celkovém množství 23,8g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v 1 velkém jablku).

HMOTNOST: 75g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: Madagaskarské RAW kakaové boby, raw třtinový cukr faharetana, raw kakaové úlomky. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 70 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2501 kJ/601 kcal
Tuky 44g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 43 g
z toho cukry 28 g

Vláknina: 16g
Bílkoviny 9g
Sůl 0,01 g

Odrůda kakaa: Criollo, Trinitaro

Aromatický profil: tóny bobulovin, karamelu, intenzita kakaa s nádechem zeleného banánu, kávová dochuť

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

75% Tasmanian Whisky Ex-Tawny (2019) - To’ak 50g

75% Tasmanian Whisky Ex-Tawny (2019) - To’ak 50g

75% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená v sudech po whisky.

není skladem

1 299 Kč

81% Andean Alder ORIGIN (2014) - To’ak 50g

81% Andean Alder ORIGIN (2014) - To’ak 50g

81% heirloom čokoláda řady To’ak origin roky stařená v andské olši.

není skladem

4 999 Kč 3 999 Kč

74% Tasmanian Whisky Ex-Chardonnay (2018) - To’ak 50g

74% Tasmanian Whisky Ex-Chardonnay (2018) - To’ak 50g

74% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená v sudech po whisky.

není skladem

1 299 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím