První skutečně RAW surové stovky od Chocolat Madagascar v nabídce (Mava a Vohibinany)! Kakao se obvykle praží, aby se rozvinula pražená chuť, avšak tento proces také mění jeho přirozenou chuť a dále denaturuje antioxidanty/flavanoly. V tomto případě v Chocolat Madagascar dlouho vyvíjeli speciální proces bez jakýchkoli vysokoteplotních procesů, chemikálií či zásahů, aby tak zachovali celistvost a čerstvost RAW kakaa. Kakao se samozřejmě ani nealkalizuje, čímž se zachovává integrita chutí a flavanolů. Nepřidávají se ani žádné zvýrazňovače chuti, emulgátory či jiné aditiva. Pravá RAW stovka.

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Mava Estate, Sambriano, Madagaskar. Bohatá chuť pražených oříšků a sušeného ovoce. 100% tabulka kakaa z Mava Estate, v lesích údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru z agrolesnictví tak, jak bylo zamýšleno. Vítěz Cocoa of Excellence 2017 a 2019. Čerstvě sklizené kakao je pečlivě fermentováno ve čtyřstupňových dřevěných boxech, aby se rozvinula jeho chuť. Jako Raw sušené a fermentované kakao se přepravuje do Antananariva na Madagaskaru. Čokoláda je "fine ground & conched”, což znamená, že má obsažené kakao velmi jemnou strukturu, které byla namleta na velikost částic pod 20 mikrometrů.

Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.

Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.

Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award (2017 a 2020) AKA nejvyšší světové zlato, Shining Bright Award (2020) tak i ve Finest Origin. 

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Kakao, které se používá k výrobě této čokolády, má díky nadřazené čerstvosti také neskutečnou delikátní chuť bez nadbytečné a nepříjemné hořkosti. Do čokolád tedy není třeba přidávat žádná zbytečná ochucovadla, ani kakaové boby při zpracovávání chemicky ošetřovat alkalizací. Luxusní pravá chuť bez kompromisů a aditiv.

100% hořká čokoláda od značky Chocolat Madagascar je vyrobena jen a pouze z těch nejkvalitnějších kakaových bobů. Má krásnou, světle hnědou až červenou barvu a její komplexní chuť se pomalu rozvíjí. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu.

Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko, a je tedy vhodná i pro vegany, vitariány a vegetariány. Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru (vulkanická část ostrova). Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade viz výše), a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 75g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: Madagaskarské RAW kakaové boby. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 100 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2466 kJ/596kcal
Tuky 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny 29 g
Sacharidy 32 g (11g jako vláknina)
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,01 g

Odrůda kakaa: Criollo, Forastero, Trinitaro

Aromatický profil: delikátní, jemné, ovocné tóny

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

100% FU WAN Ping Tung (bez přísad) - Tchaj-Wan 45g

100% FU WAN Ping Tung (bez přísad) - Tchaj-Wan 45g

První tchaj-wanská kraftová čokoláda je FU WAN! 100% tree to bar tabulka bez aditiv vytvořena kompletně na Tchaj-Wanu. Konečně poprvé i v ČR.

skladem

319 Kč 299 Kč

100% FU WAN napolitany RIVER Ping Tung (bez přísad) - 80g

100% FU WAN napolitany RIVER Ping Tung (bez přísad) - 80g

První tchaj-wanská kraftová čokoláda je FU WAN! 100% tree to bar napolitany bez aditiv v dárkové tubě - vytvořeno kompletně na Tchaj-Wanu. Konečně poprvé i v ČR.

skladem

799 Kč 699 Kč

100% Amazon Pure Dark (bez přísad) - Chocolarder 70g

100% Amazon Pure Dark (bez přísad) - Chocolarder 70g

100% čokoládová tabulka z dílny Chocolarder z Anglie, vyrobená z bobů původních obyvatel peruánského deštného pralesa Ashaninka. Ovocné criollo.

skladem

199 Kč 179 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím