Millésime Chocolat

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je Organická prémiová BIO 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Single origin ,,bean to bar´´ BIO 100% kakaová tabulka od Millésime je organická vintage kráska, vyrobená z kakaových bobů Arriba od společnosti Finca Garyth v Ekvádoru. Velmi aromatická s tóny zralého ovoce a banánu.

Ekvádor je jedním z největších producentů kakaa. Po Pobřeží slonoviny a Ghanu. A rozhodně největší, pokud jde o jemné nebo aromatické kakao - odrůdu, která se oficiálně nazývá Nacional aka Arriba. Zlatá perla Ekvádoru. Roste pomalu, ale všechno kvalitní vyžaduje čas.

Uprostřed kopců provincie Santo Domingo de los Tsachilas leží rodinná farma Finca Garyth z Cedeño Aguilar. Společnost je známá svým vysoce kvalitním organickým kakaem Arriba / Nacional. Plantáž je také průkopníkem technologických řešení. Všechno, co nabízí výjimečné kakao. Společnost je jako unikát uvedena i v propagačním filmu vlády Ekvádoru.

Millésime Chocolat se nachází v belgickém Liège a je jedním z mála výrobců „Bean-to-Bar“ čokolády v Belgii. Vyrábíme výhradně čerstvou, řemeslnou čokoládu, z terroiru s přesnou geografií (Terroir je takový souhrnný vliv zejména přírodních podmínek konkrétního místa na zde pěstované rostliny, že vzniká jedinečný a nezaměnitelný zemědělský produkt. Jde svým způsobem o ,,genius loci´´ daného místa) a proto velmi omezenou!

Chceme zdůraznit práci a vliv přírody na suroviny, jejichž příchutě se rok od roku, sklizeň od sklizně mění, při zachování charakteristik každého regionu nebo každé země. Náš přístup je pracovat pouze s boby z výjimečných plantáží a terroirů. Nemícháme sklizně, terroiry ani ročníky. Naše boby pocházejí ze stromů respektujících genetiku předků kakaovníků.

Jean Christophe Hubert - Millésime

Řemeslní výrobci čokolády jako Millésime vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.

Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.

Bean To Bar Millésime

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor Vyrobeno: Belgie
SLOŽENÍ: Kakaové boby*, kakaové máslo*. *certifikované bio z ekologického zemědělství. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny 100 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2497 kJ/597 kcal
Tuky 53 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 22 g (z toho 10g vláknina)
z toho cukry 1 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,02g

Odrůda kakaa:  Arriba / Nacional
Aroma profil:  Tóny zralého ovoce a banánu.

veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 100% Esmeralda (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% Esmeralda (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% čokoládová tabulka z Ekvádorského kakaa, oceněná dvěma mezinárodními medailemi.

není skladem

199 Kč

Pravé banánky (Thajsko) ve 100% čokoládě AJALA (Ekvádor) 150g/1500g

Pravé banánky (Thajsko) ve 100% čokoládě AJALA (Ekvádor) 150g/1500g

Dokonalé spojení pravého banánu a 100% kraftové ekvádorské čokolády AJALA bez zrnka cukru! Ochutnejte naše na zakázku vyrobené, na povrchu křupavé a uvnitř nebesky banánové africké kombo. 100% čokoláda tvořící polevu je z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru.

skladem

249 Kč

Horká 100% čokoláda na pití (Tanzanie) - Míšina 120g

Horká 100% čokoláda na pití (Tanzanie)  - Míšina 120g

100% horká čokoláda z výběrových bio kakaových bobů z Tanzanie, neslazené, přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a další prvky.

skladem

199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím