Složení tohoto produktu je 70 % divokého bio kakaa a 30 % bio třtinového cukru. Naše 70% je vyrobena výhradně z divokého kakaa z bolivijské amazonské džungle. Tyto kakaové rostliny rostou bez jakéhokoli lidského zásahu, to znamená, že jsou výsledkem přirozeného procesu divočiny, který se vyskytuje výhradně v amazonské džungli. Naše kakao je sbíráno a fermentováno domorodci v rámci respektu k jejich starobylé kultuře, je sušeno na slunci a zpracováváno naší společností, s vášní a podle přísných kritérií CSR. CERES GmbH certifikuje divokou kvalitu kakaa, stejně jako organickou sklizeň a výrobní proces.

Technický list produktu: https://drive.google.com/file/d/1UV1GrHoXOhJkVybcZzvkr85mPMf2deCD/view

Hluboko v amazonském deštném pralese rostou divoké kakaové stromy Beniano, a to po staletí. Jednou ročně se sběrači kakaa z Baures v Bolívii vydají do husté džungle, aby nasbírali zralé žluté kakaové lusky. Než začali sklízet boby; kakao rostlo, zrálo a hnilo v bolivijské džungli. Nikdo tomu nevěnoval žádnou pozornost a na sladké, bílé kakaové dužině si pochutnala pouze divoká zvěř.

"Sedí na lesní půdě v gumových holínkách. Hlavu má zakrytou tyrkysovým šátkem a na sobě těžkou bundu – v deštném pralese je lepší být v horku ale bezpečí, než se vystavovat komárům.. Pár přesných seknutí z mačety otevře kakaový lusk. Pár statných rukou vyhrabe boby a zahodí prázdný lusk.

Muž, který současně žvýká koku, je jen jedním ze zhruba 200 sběračů kakaa, kteří obývají džungli v Beni v Bolívii během sklizně. Stráví dva měsíce hledáním a sběrem skutečného divokého kakaa. Tvrdá psychická práce je vyhrazena pro muže, zatímco ženy zůstávají v Baures a manipulují s kakaem, jakmile je sklizeno."

Dnes je Chocolate Baure pravděpodobně považována za nejlepší čokoládu vyráběnou v Bolívii a lze ji nalézt lokálně v nejexkluzivnějších gurmánských obchodech a lahůdkách, stejně jako v nejlepších pětihvězdičkových hotelech a nejlepších restauracích. Světově proslulé kavárenské řetězce si také vybraly Chocolate Baure, aby ve svých místních restauracích nabízely vysoce kvalitní divoké a organické čokolády.

Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Severní provincie Beni leží částečně v Amazonii. Beni se dělí na osm krajů (Mamoré, Vaca Diaz, Itenez, Moxos, Maruam, Yacuma, Ballivian a Cercado) a obsahuje hlavní město Trinidad. Kakaovníky rostou divoce v Itenez. Itenez je rozdělen do tří obcí: Baures, Huacaraje a Magdalena. Baures je největší a v období sucha obsahuje 67 ostrůvků, které se v období dešťů stávají malými ostrůvky. To je místo, kde kakaové stromy rostou divoce. Zatím jsme navštívili šest ostrovů – San Carlos, San Pedrito, Santa Maria, San Lucius, Veremos a Caricuara. V současné době probíhá sklizeň přibližně deseti ostrůvků. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, kde rostou divoké kakaové stromy. 

Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě. 

Nesmírný rozdíl mezi divokým kakaovým bobem (malinký vlevo) a běžným kakaovým bobem (velký vpravo). Kromě rozdílu ve velikosti je obrovský rozdíl v podílu kakaového másla, který je u divokých bobů vyšší. Nejdůležitější však je genetika tohoto divokého kakaa z před-kolumbijských dob bez jakékoli kultivace či hybridizace a trvalá absence herbicidů, pesticidů, umělých hnojiv a jiné chemie v divoké džungli, jejíž výsledkem je organická top kvalita s wild harvest certifikací.

Tato 70% hořká čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

70% baures je oslazená třtinovým cukrem v množství 21g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku).

HMOTNOST: 70g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Bolívie Vyrobeno: Bolívie
SLOŽENÍ: Kakaový likér (100% pražené a rafinované divoké kakaové boby beniano)*, kakaové máslo, třtinový cukr*. Ekologické zemědělství mimo EU. *Certifikováno BO-BIO-140. Obsah kakaové sušiny 70 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2571 kJ/621 kcal
Tuky 50 g, z toho nasycené mastné kyseliny 31 g
Sacharidy 31 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8 g
Sůl <0,005mg

Odrůda kakaa: divoké beniano

Aromatický profil: vyvážená zemitost s květinamovým nektarem a exotickým ovocem

Bezlepkové
veganské a bez sóje

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Císařská ceremoniání Matcha ZEN (Seimei) 30g

Císařská ceremoniání Matcha ZEN (Seimei) 30g

Vrchol dokonalosti. Nejvyšší sorta japonské ceremoniální matcha pro čajové obřady. Organická kvalita produkce mistra Sakamota 01/2024.

skladem

2 999 Kč

Divoká 100% Oialla (BIO a bez přísad) 60g až 4KG

Divoká 100% Oialla (BIO a bez přísad) 60g až 4KG

Unikátní 100% čokoládová tabulka z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi stovkami.

dostupnost podle variant

229 Kč

Divoká 70% Oialla s mořskou solí (BIO) 60g

Divoká 70% Oialla s mořskou solí (BIO) 60g

70% hořká čokoláda s mořskou solí z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.

skladem

229 Kč 199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím